Alte știri

Japonia comemorează azi atacul nuclear de la Nagasaki

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 72 de ani de la atacul nuclear care a distrus orasul Nagasaki, mii de oameni au adus un omagiu celor care au murit in urma dezastrului. Au rasunat clopote si au fost depuse flori la memorialul dedicat victimelor. La ceremonii au participat si oficiali japonezi.

S-a facut liniste in oras cand au rasunat clopotele la ora la care acum 72 de ani a fost lansata bomba nucleara. Ceremonia a adunat mii de oameni, printre ei si supravietuitori. Oficialii au tinut discursuri.

Shinzo ABE, premierul Japoniei: ”Aici, în oraşul Nagasaki, îmi reafirm hotărârea de a face tot posibilul pentru ca arma nucleară să dispară. Mă rog pentru victimele atacului cu bombă, pentru supravieţuitori şi cetăţenii acestui oraş.”

Coroane de flori au fost depuse la monumentul dedicat celor care au murit in urma atacului. Acum 72 de ani, Statele Unite au aruncat peste orasul Nagasaki o bomba nucleara. Peste 70 de mii de oameni au murit.

Cu 3 zile mai devreme, americanii au atacat Hirosima, omorand peste 140 de mii de locuitori. Bombardarea acestor 2 orase a grabit capitularea Japoniei si sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

loading...

Comments are closed.