Japonia: Din clasa 1 pâna in a 6-a se predă o materie ”drumul despre bunul simț” în care elevii învață comportamentul civilizat și manierele de bun simț

Cultura japoneză, școlile în japonia, reguli în japonia, de ce japonia e o țară bogată, bunul simt, reguli de bun simț

Ordinea și armonia se construiesc din bun-simț. Iar bunul simț înseamnă respect pentru tot ce se află în jur. Există un loc în lume unde bunul simț, respectul este intens practicat de aceea în Japonia media întârzierilor trenurilor pe an este de 7 secunde…de ce doar atât? Pentru că este vorba de a respecta pe ceilalți.

Acolo unde onoarea, bunul-simț, respectul pentru ce există în jur predomină, societatea se desfășoară armonios, în ordine și mulțumire, iar aceste valori merită apărate. Dar acolo unde aceste virtuți lipsesc sau se pierd, se va instala haosul și distrugerea.

Cei care permit manifestarea fără limite a celor fără de respect, bun simt, onoare doar permit haosului să se extindă.

Se întâmplă în Japonia.

1. Din clasa 1 până în a 6-a se predă o materie ”drumul despre bunul simț” în care elevii învață comportamentul civilizat și manierele de bun simț!
2. Nu rămâne nici un elev repetent din clasa intâi până la clasa a 7-a, fiindcă scopul este educația și implantarea principiilor și nicidecum învățământul și stocarea informațiilor!
3. Japonezii cu toate că sunt considerați printre cei mai bogați oameni din lume, nu angajează femei de casă sau dădace pentru creșterea copiilor, părinții sunt primii răspunzători de educația copiilor!
4. Elevii japonezii, zilnic și timp de 15 minute fac curat in școlile lor împreună cu educatori, învățători și profesori, lucru ce a determinat apariția unei generații modeste și atente la fenomenul curățenie și igiena!
5. Fiecare elev japonez are tot timpul la el periuța de dinți și își spală dinții după ce mănâncă și în acest mod învață de mic cum să se păstreze igienic!
6. Profesorii iau masa cu 30 de minute înaintea elevilor, ca să fie siguri ca mâncarea este bună și nu este alterata, fiindcă elevul este considerat viitorul țării și trebuie protejat!
7. Gunoierul în Japonia este cunoscut sub numele de ”inginer sanitar” și are un salariu de 5000 până la 8000$. Pentru a ocupa acest post candidatul trebuie să treacă proba scrisă și verbală!
8. Este interzisa utilizarea mobilului în trenuri, restaurante și locurile publice cu spații închise și mobilul trebuie setat pe modul ”bun simț” care la ei este foarte important!
9. Dacă te duci la un restaurant cu bufet suedez vei vedea că fiecare pune în farfuria lui, atât cât ii trebuie, nu fac risipă, nici nu lasă resturi de mâncare în farfurii!
10. Media de întârziere la trenuri pe an este de 7 secunde!

Sursa: oficialmedia.com 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share