Alte știri

Japonia e în pragul unui al treilea val al pandemiei de coronavirus după ce recordul de infectări a fost depășit din nou

Pinterest LinkedIn Tumblr

Experții sanitari japonezi avertizează că țara se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus, în contextul în care a fost raportat din nou un număr record de cazuri – 1.645 de persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore în arhipelagul nipon, conform presei locale citate de dpa și Agerpres.

Bilanţul, care include un record de 236 noi cazuri pe insula nordică Hokkaido, a depăşit recordul precedent de cazuri zilnice – 1.596 de infectări – înregistrat pe 7 august, a relatat Kyodo News. Tokyo a confirmat 393 noi cazuri, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele trei luni, iar prefectura Osaka a înregistrat 231 cazuri, depăşind a treia zi consecutiv pragul de 200 de contagieri.

Recentele creşteri „pot fi considerate ca al treilea val al coronavirusului”, a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei Medicale din Japonia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, când pe teritoriul arhipelagului nipon s-au înregistrat 1.543 noi cazuri potrivit bilanţului zilnic.

Japonia a ieşit din starea de urgenţă instaurată în cea mai mare parte dintre cele 47 de prefecturi la mijlocul lunii mai. Ţara s-a confruntat cu un al doilea val al epidemiei în august.

Luând cuvântul în cadrul conferinţei de presă de joi, ministrul pentru revitalizarea economică, Yasutoshi Nishimura, a precizat că nu există necesitatea imediată a declarării unei alte stări de urgenţă naţionale.

Cu toate acestea, ministrul a precizat că Japonia ar putea avea nevoie de aplicarea unor restricţii în ceea ce priveşte activităţile economice dacă situaţia se agravează.

Japonia a raportat până în prezent 114.400 de infecţii cu noul coronavirus şi 1.884 de decese asociate COVID-19, potrivit agenţiei Kyodo.

loading...

Comments are closed.