Alte știri

Japonia oferă un nou grant pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, prin intermediul programului Kusanone

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou contract de grant Kusanone, oferit de statul Japonia, a fost semnat astăzi, 28 septembrie. Proiectul prevede modernizarea echipamentului medical la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală.

Grantul în valoare de 355 mii de dolari SUA va fi utilizat pentru procurarea echipamentului medical – Gama Camera de tip SPECT, care va fortifica capacitățile instituției medicale de investigare a pacienților infectați cu COVID-19 și a afecțiunilor post-COVID-19.

Acordul a fost semnat de către Ambasadorul Japoniei în Moldova, Excelența Sa, Katayama Yoshihiro și directorul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Andrei Testemițanu. La eveniment, a participat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, care a mulțumit pentru suportul continuu acordat de Japonia pentru dotarea cu echipamente medicale și îmbunătățirea serviciilor de sănătate, în mai multe instituții medicale din țară, printre care Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”.

Menționăm că, programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Astfel, în perioada 2008-2021, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6 milioane de dolari SUA pentru 72 de proiecte de dezvoltare care urmăresc îmbunătățirea bunăstării societății și securității umane. Din acestea, 45 proiecte în sumă de 3.9 mil. USD au fost orientate pentru fortificarea capacităților instituțiilor medicale.

loading...

Comments are closed.