Japonia și-a înăsprit protocoalele de control al traficului aerian, după coliziunea de pe aeroportul din Tokyo

Japonia și-a înăsprit protocoalele de control al traficului aerian, după coliziunea care a avut loc pe principalul aeroport din Tokyo, în urma căreia cinci persoane au murit, a anunțat miercuri guvernul, transmite Reuters.

Măsurile de siguranță de urgență au fost anunțate de Ministerul Transporturilor, după ce un avion de pasageri al Japan Airlines s-a ciocnit cu un avion al Gărzii de Coastă pe o pistă de pe aeroportul Haneda, pe 2 ianuarie.

Toți cei 379 de pasageri și echipajul avionului de linie au fost rapid evacuați, dar cinci dintre cei șase membri ai echipajului au murit în avionul mai mic, care trebuia să livreze provizii într-o regiune afectată de cutremur.

Potrivit noilor cerințe, un membru al echipajului trebuie să supervizeze în permanență un sistem de monitorizare care avertizează turnurile de control atunci când au loc incursiuni pe pistă.

În ultimii 10 ani, cel puțin 23 de „incidente grave” care riscau o coliziune pe pistă au fost raportate de către Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Japonia, scrie Rador.

Total
0
Shares
Total
0
Share