Japonia va impune noi taxe și restricții pentru alpiniști

Rangerii de pe Muntele Fuji din Japonia au dat luni startul oficial sezonului de alpinism din acest an, cu aproximativ 90 de minute înainte de răsăritul soarelui, fiind impuse noi taxe pentru accesul pe trasee şi o limitare a numărului de excursionişti, pentru reducerea supraaglomerării, scrie Știri pe surse.

Persoanele interesate de escaladarea Muntelui Fuji trebuie să plătească 2 000 de yeni (12 dolari), iar numărul lor va fi limitat la 4 000 pe zi, după ce anul trecut au fost primite plângeri legate de deşeuri, poluare şi traseele periculos de aglomerate.

“Cred că Muntele Fuji va fi foarte fericit dacă toţi vor fi mai conştienţi de mediul înconjurător şi vor lua acasă gunoaiele”, a declarat unul dintre cei aproximativ 1 200 de excursionişti sosiți pe munte în prima zi a noilor măsuri.

Grupurile mari de turişti au devenit un pericol pentru trafic într-o zonă din apropiere, celebră printre pasionaţii de fotografie, unde Muntele Fuji pare că pluteşte deasupra unui magazin. Ca urmare, autorităţile au instalat o barieră din plasă neagră pentru a obstrucţiona priveliştea devenită virală pe internet.

Sezonul de escaladă din acest an pe Muntele Fuji, care se întinde între prefecturile Yamanashi şi Shizuoka, la aproximativ 136 km de Tokyo, durează pînă la 10 septembrie, după care vremea devine prea friguroasă şi ninge.

Total
0
Shares
Total
0
Share