Alte știri

Jocurile Paralimpice 2018: Un moment fără precedent în istoria sportului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jocurile Paralimpice 2018. Vineri începe cea mai amplă Olimpiadă de iarnă dedicată sportivilor paralimpici. Nu mai puțin de 567 de atleți din 48 de țări, plus o delegație de ”sportivi neutri”, iau parte la eveniment. România este reprezentată de o delegație redusă. Doar un sportiv din țara noastră ia parte la Jocurile Paralimpice 2018.

Jocurile Paralimpice 2018. Șase sporturi adună la Olimpiada de iarnă din Pyeongchang aproape 600 de sportivi paralimpici.

80 de medalii vor fi acordate pentru diversele probe la schi alpin, snowboarding, hochei, curling, cross country și biatlon.

Jocurile Paralimpice 2018: Debut pentru Coreea de Nord în plină criză

Coreea de Nord își va face debutul la Jocurile Paralimpice cu doi atleți care participă la proba de schi cross country. Spre deosebire de Jocurile Olimpice, unde atleții sud și nord-coreeni au venit la ceremonia de deschidere sub un singur drapel, cele două state vor rămâne separate la Jocurile Paralimpice 2018.

Deși suntem dezamăgiți, respectăm decizia celor doi sportivi nord-coreeni care au decis să mărșăluiască separat”, a precizat șeful Comitetului Paralimpic, Andrew Parsons.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt, din punct de vedere tehnic, încă în război, deoarece conflictul din 1950-1953 s-a încheiat într-un armistiţiu, nu cu un tratat de pace.

Participarea controversată a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice a ajutat la diminuarea tensiunilor dintre Nord, Statele Unite şi Japonia în ceea ce priveşte programele nucleare pe care statul comunist le efectuează în contradicţie cu rezoluţiile şi sancţiunile acordate de Consiliul de Securitate din S.U.A.

Jocurile Paralimpice 2018: SUA, cea mai mare delegație

Tot la debut la un asemenea eveniment se află Georgia și Tajdikistan. În schimb, SUA va avea nu mai puțin de 68 de atleți la Jocurile Paralimpice 2018.

Atleții ruși sunt și ei prezenți, dar vor participa sub titulatura de ”atleți paralimpici neutri”, după ce Rusia a primit o interdicție de participare la Olimpiadă din cauza programului de dopaj sponsorizat de stat.

Ceremonia de deschidere şi de închidere vor avea loc la PyeongChang, în timp ce probele de schi alpin au loc la Jeongseon, la 215 km de Seul. Celelalte probe de pe gheaţă sunt găzduite la PyeongChang.

Jocurile Paralimpice 2018: România are un sportiv

România va participa cu un singur sportiv, snowboarderul Mihăiţă Papară, la Jocurile Paralimpice care vor avea loc la PyeongChang (Coreea de Sud) în perioada 9-18 martie.

Delegaţia României, compusă din cinci persoane, a fost primită miercuri de către primarul Satului Paralimpic, Park Eunsoo, potrivit paginii de Facebook a Comitetului Naţionala Paralimpic Român. S-a intonat imnul României şi a fost ridicat steagul ţării noastre în Satul Paralimpic.

Din delegaţia României, în afară de Mihăiţă Papară, mai fac parte şefa delegaţiei, Anca Cherecheş, antrenorul Dan Marcu, kineoterapeutul şi tehnician ortoped profesionist Adrian Pleş şi tehnicianul schi Angelo Bude.

Papară va concura în două probe, la snowboardcross SB-LL1 pe 12 martie şi la banked slalom SB-LL1 pe 16 martie.

Jocurile Paralimpice 2018: Vremea dă bătăi de cap

Ceremonia de deschidere va fi găzduită de Stadionul Olimpic, construit special pentru Olimpiada de iarnă, la un preț de 106 milioane de dolari. Arena a avut scopul de a găzdui doar patru evenimente ceremoniile de deschidere și închidere ale Jocurilor Olimpice și Jocurilor Paralimpice și va fi demontată apoi.

Vremea ar putea afecta desfășurarea Jocurilor Paralimpice 2018, avertizează meteorologii.

Ninsorile căzute în ultimele zile reprezintă principala problemă. O sesiune de antrenament la Centrul Alpin Jeongseon a fost anulată din cauza vizibilității scăzute și a ninsorii puternice joi. Sesiunea de vineri a fost amânată.

Am avut multă zăpadă joi și trebuie să vedem cum ar putea afecta asta ceremonia de deschidere, care este în aer liber”, a spus Parsons.

Jocurile Paralimpice 2018: Google doodle la debut de Olimpiadă

Google marchează debutul Jocurilor Paralimpice 2018 cu un doodle animat care surpinde mai mulți atleți paralimpici în timpul probelor.

Google a dedicat un doodle fiecărei zi a Jocurilor Olimpice care s-au desfășurat luna trecută.

loading...

Comments are closed.