Alte știri

Joe Biden a declarat că dorește ca procesul de impeachment al lui Donald Trump să aibă loc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit pentru prima oară deschis despre punerea sub acuzare a predecesorului său și despre șansele de reușită ale procesului din Senat pentru o condamnare a lui Donald Trump, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Luni, președintele Statelor Unite a vorbit explicit despre punerea sub acuzare a lui Trump, fiind primele sale comentarii pe subiect după ce mai multă vreme s-a ferit să se refere la situație – „Eu sunt de părere că procesul trebuie să aibă loc”, a declarat el.

Biden a spus și că este conștient de faptul că procesul lui Trump ar putea să afecteze activitatea Senatului în ce privește numirile pentru cabinetul său sau prioritățile sale legislative, însă a adăugat că „efectul ar fi chiar mai rău dacă procesul nu ar avea loc”.

Biden a mai spus că deznodământul ar fi fost diferit dacă Trump ar mai fi fost în funcție și că nu crede că democrații vor putea convinge 17 senatori republicani să voteze pentru condamnare.

„Senatul s-a schimbat de când am fost eu acolo ultima oară, însă nu s-a schimbat așa de mult”, a spus Biden sugerând că partizanatul dur din politica americană este principalul obstacol în fața unei potențiale condamnări a fostului președinte.

Luni, Camera Reprezentanților a declanșat formal procedurile pentru organizarea procesului de impeachment din Senat. Donald Trump este primul președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare de două ori și primul al cărui proces se desfășoară după părăsirea funcției.

Citește și: Premierul italian Giuseppe Conte și-a anunțat demisia

loading...

Comments are closed.