Joe Biden și Volodimir Zelenski au discutat despre începerea pregătirii piloților de luptă ucraineni

Președintele american Joe Biden a discutat joi cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la pregătirea de către SUA a piloților ucraineni pentru a opera avioane de luptă F-16, pregătire care va începe în luna septembrie, a anunțat Casa Albă, relatează Agerpres.ro.

„Președinții Biden și Zelenski au discutat despre începerea pregătirii piloților de luptă ucraineni și garanția unei aprobări rapide pentru ca alte națiuni să transfere avioane F-16 în Ucraina la finalizarea pregătirii”, a declarat executivul american într-un comunicat.

Piloți ucraineni vor fi antrenați din septembrie de către Statele Unite pe modelul de avion de vânătoare F-16, a anunțat joi Pentagonul.

„Acești piloți vor urma un curs în limba engleză” în Texas în septembrie, înainte „de a participa la pregătirea pentru pilotaj” în Arizona, în sud-vestul Statelor Unite, luna următoare, a indicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Norvegia a anunțat recent că va deveni a treia țară – după Țările de Jos și Danemarca – care va furniza Ucrainei acest tip de aeronavă de concepție americană.

Total
0
Shares
Total
0
Share