Alte știri

Joe Biden va propune un plan în valoare de 45 de miliarde dolari. Pe ce vrea să cheltuie banii președintele american

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele SUA, Joe Biden, va propune Congresului Statelor Unite un plan în valoare de 45 de miliarde de dolari pentru acordarea de mese gratuite pentru milioane de copii din familiile americane defavorizate, informează Agerpres.ro

Biden vrea ca parlamentarii americani să finanțeze o prelungire, pe o perioadă nedeterminată, a unui program care oferă familiilor defavorizate bani pentru alimente în lunile din vacanța de vară, când copiii nu pot lua masa la școală.

De asemenea, Biden va cere mai mulți bani pentru programul de mese gratuite în zonele sărace, pe întreaga perioadă a anului școlar.

Acest program alimentar reprezintă doar una dintre componentele „Planului pentru Familiile Americane”, în valoare de 1 800 de miliarde de dolari, care va fi lansat de Joe Biden și care ar urma să fie finanțat prin creșterea taxelor pentru persoanele înstărite.

Pandemia a scos în evidență nevoia de a crește securitatea alimentară. Unele din aceste investiții se bazează pe lecțiile învățate în perioada pandemiei”, a declarat Kelliann Blazek, un consilier de la Casa Albă pe probleme de agricultură și politică rurală.

Conform datelor Departamentului american al Agriculturii, în anul 2019, aproximativ 5,3 milioane de copii din SUA trăiau în gospodării care nu puteau să asigure alimente pentru întreaga familie, pe tot parcursul anului.

De asemenea, administrația Biden va cere Congresului să recompenseze financiar acele școli care extind ofertele de alimente sănătoase și de asemenea să permită persoanelor condamnate pentru infracțiuni care au legătură cu drogurile să primească în continuare tichete de masă.

Citește și: Parlamentul European a ratificat acordul Brexit: „Acesta e un divorț, un avertisment, un eșec al UE. Trebuie să învățăm din el”

loading...

Comments are closed.