Joe Biden: “Viitorul Ucrainei este în NATO, trebuie doar să ne asigurăm că ei vor câștiga războiul”

Viitorul Ucrainei este în NATO și va deveni membră, doar că SUA trebuie să se asigure că va câștiga războiul, a declarat președintele american Joe Biden, la o conferință de presă comună la Washington, cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

„Fără îndoială, în NATO este viitorul Ucrainei, trebuie doar să ne asigurăm că ei vor câștiga războiul. Am vorbit cu președintele Zelensky, cu liderii Grupului celor 7 de la Vilnius și am subliniat necesitatea asistenței pe termen lung pentru Ucraina. De aceea mergem pas cu pas”, a continuat Biden.

Pe 12 decembrie, în urma negocierilor închise cu președintele Volodimir Zelenski, președintele american Joe Biden a spus că nu va renunța la sprijinul pentru Ucraina, deoarece este important pentru întreaga lume. Liderul de la Casa Albă a subliniat că este gata să facă compromisuri în privința finanțării graniței, atâta timp cât așa funcționează democrația.

Amânarea Congresului aduce doar beneficii Rusiei și trimite un semnal greșit partenerilor americani din întreaga lume, crede Biden. Adresându-se Congresului, președintele a amintit că Rusia a „sărbătorit” atunci când republicanii au blocat ajutorul pentru Ucraina.

Președintele SUA a mai menționat că istoria va judeca modul în care am apărat libertatea, „pentru că Putin nu se va opri”.

În același timp, potrivit UNIAN, Zelensky, a enumerat obiectivele Ucrainei în războiul cu Federația Rusă pentru 2024.

„Ucraina devine treptat mai puțin dependentă de ajutor. Și ne îndreptăm în direcția bună. Vreau să discut cu președintele cum să întărim acest lucru. În special, consolidarea apărării noastre aeriene și capacitatea de a distruge logistica rusă. Obiectivele noastre pentru 2024 sunt clare, Rusia să fie privată de superioritatea sa. Și cred că acest lucru este real”, a subliniat Zelensky.

Amintim că liderul de Kiev a se află într-o vizită de lucru în SUA, în speranța de a obține deblocarea unui sprijin financiar blocat în Congres.

Total
0
Shares
Total
0
Share