Politică

Johannes Hahn avertizează! În cazul alegerilor anticipate, Republica Moldova ar putea rămâne fără bani de la FMI și UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Înaltul Comisar European pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, la finalul vizitei sale în Republica Moldova, a ținut o conferință de presă, în care a declarat că alegerile anticipate ar putea aprofunda și mai mult criza politică și economică din țară, mai mult de atât, există riscul ca să fie blocată astistanța financiară din partea FMI și UE.

Oficialul european a întreprins o vizită în Republica Moldova, în cadrul căreia s-a întâlnit cu liderii celor trei partide cu șanse de a crea o majoritate parlamentară. În cadrul acesteia, comisarul a declarat că UE și-ar dori ca toate cele trei partide să își unească forțele pentru formarea unui Guvern, „niciunul din cele trei partide nu trebuie să fie exclus. Cele trei partide trebuie să participe la discuții.” a spus acesta.

În caz contrar, dacă nu se înțeleg cele trei partide și nu formează o majoritate parlamentară, fiind nevoia unor alegeri anticipate, Republica Moldova riscă foarte mult. Lipsa unui Guvern, poate aduce o criză foarte dureroasă pentru locuitorii țării. Acesta a declarat că „În cazul declanșării alegerilor anticipate, din cauza lipsei unui nou Guvern, Republica Moldova riscă să rămână fără asistența financiară din partea FMI și a UE.”

Fiind întrebat despre un potențial guvern compus de PDM și PSRM, Johannes Hahn a declarat că pentru UE este principial ca oricare guvern nu ar fi, acesta trebuie să facă pași concreți. „Cunoaștem că multă lume pleacă din țară, au ramas mulți copii fără parinți, ceea ce importă pentru noi este ca acești migranți să poată reveni în țară. Anume acest lucru va fi sprijinit de noi. Vrem să avem un vecin în care să existe pacea și anume acest lucru va conta pentru noi”.

loading...

Comments are closed.