Politică

Johannes Hahn: UE și-ar dori un Guvern alcătuit din PDM, PSRM și blocul ACUM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană și-ar dori ca la discuțiile privind crearea unei majorități parlamentare să participe trei partide parlamentare. Și anume PDM, blocul ACUM și PSRM, declarația a fost făcută de către Johhanes Hahn.

Înaltul comisar european și-a exprimat speranța că toți actorii politici de la Chișinău vor da dovadă de suficientă maturitate politică, astfel încât să voteze împreună pentru un Guvern și să se evite alegerile parlamentare anticipate.

„Am venit aici pentru a afla unde am ajuns noi cu discuțiile și cu negocierile. Trei luni au expirat deja și cunoaștem că în cazul în care acest guvern nu se va forma, există riscul și necesitatea de a dizolva Parlamentul și de a anunța alegeri anticipate. Noi ne-am întâlnit cu toți 3 lideri, cu Prim-ministrul și vreau să repet că UE nu impune nimic. Suntem cointeresați să existe un guvern stabil în Republica Moldova.

Din câte am înțeles eu, deocamdată, nu au fost purtate niciun fel de discuții oficiale, și acest lucru este surprinzător. Pentru democrație este ceva firesc să fie format un guvern de coaliție și fiecare partid trebuie să cedeze ceva din ceea ce a promis.

Chestia este că niciunul din aceste partide nu trebuie să fie exclus. UE are o viziune referitor la partidul Șor și din câte am înțeles această formațiune a fost deja exclusă din negocieri.”, a declarat Johannes Hahn.

Știrea se actualizează…

loading...

Comments are closed.