Joi, 22 decembrie 2022, Dorin Chirtoacă va afla dacă merge la închisoare

Procuratura Anticorupție informează că, la 07 noiembrie 2022, pe cauza penală de învinuire a lui Dorin Chirtoacă, aflată pe rolul Judecătoriei Chișinău, Sediul Buiucani, a avut loc finalizarea dezbaterilor judiciare și ultimul cuvânt al inculpatului. Deliberarea și pronunțarea sentinței a fost stabilită pentru data de 22 decembrie 2022.

Prezenta cauză penală a fost expediată în instanța de judecată în luna iulie 2017, învinuirea fiind formulată în faptul că, Dorin Chirtoacă, exercitând funcția de Primar General al municipiului Chișinău, a săvârșit prin participația în calitate de autor infracțiunea de trafic de influență, fiind semnat contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria mun. Chișinău și nerezidenta EME Parkleitsystem GmbH, în lipsa aprobării proiectului de contract de către Consiliul Municipal Chișinău.

De asemenea, Dorin Chirtoacă este învinuit de comiterea, prin participație în calitate de autor infracțiunea de corupere pasivă. Acesta, în perioada lunilor iulie-decembrie 2016 și februarie 2017, a avizat pozitiv șase certificate de urbanism pentru proiectare a parcărilor conform contractului de parteneriat public-privat nominalizat supra.

Totodată, în calitate de remunerație ilicită a reprezentat 26% din capitalul social al companiei care urma a fi desemnată cîștigătoare, în schimbul inițierii și ulterior susținerii proiectului, acestea urmând a fi partajate egal cu un alt participant.

Reamintim că, anterior, pe caz, prin Decizia din 30.01.2018 a Colegiului Penal Lărgit, a fost menținută sentința de condamnare a inculpatului Gamrețki Igor, fiind indicat că ,,Potrivit lucrărilor dosarului, se atestă că, acțiunile inculpatului Gamrețki Igor au fost încadrate în baza art. 326 al.(3) lit.a) CPRM, în cele din urmă fiind justificat condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporții deosebit de mari”.

Total
0
Shares
Total
0
Share