Politică

Judecarea lui Șor trenează și în mandatul Maiei Sandu: ședința de ieri, amânată

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă ședință de judecată pe cazul deputatului fugar, Ilan Șor a fost sabotată, informează TV8.md

Avocații liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, au chemat polițiștii la Curtea de Apel Cahul, acolo unde urma să se desfășoare o nouă ședință în cazul deputatului fugar. Ședința de judecată programată pentru ieri, 13 aprilie, a fost amânată.

În cadrul ședinței de judecată de astăzi, 13 aprilie, avocații au cerut intervenția poliției, deoarece Curtea de Apel Cahul nu ține cont de normele dictate de autorități, în contextul stării de urgență provocată de COVID-19. De asemenea, instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare, în pofida multiplelor solicitări ale avocaților”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina partidului „Șor”.

Pe pagina oficială a Curții de Apel Cahul se menționează că „ședinţa a fost amânata, pentru faptul că lipsesc apărătorii inculpatului și este imposibil de a continua examinarea cauzei se dispune amânarea ședinței de judecată”.

În aceste condiții, s-a anunțat că următoare ședință se va desfășura pe data de 15 aprilie, ora 09:00.

Totodată, avocații lui Șor au spus că „ședința de judecată s-a desfășurat cu abateri chiar de la începutul acesteia, iar avocații au acordat atenția asupra încălcării normelor sanitare și a normelor stabilite în condițiile stării de urgență. Apărarea a cerut recuzarea unui judecător, dar cererea le-a fost respinsă. Însă, atunci când au solicitat informații despre modul în care a fost repartizată cererea, s-a adeverit că nu exista nici măcar fișa de repartizare, ceea ce sugerează faptul că acesta nu a fost repartizată în mod aleatoriu, dar a fost transmisă unui judecător anume”.

Avocatul Aureliu Colenco a anunțat că va depune sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii și la Procuratura Generală pe marginea acestui caz.

Citește și: NEWS ALERT // Energia electrică pentru consumatorii casnici ar putea fi achitată de stat, pentru perioada celor două luni de urgență

loading...

Comments are closed.