Alte știri

Judecătoarea care examinează dosarul lui Ilan Șor își dă demisia

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce a examinat dosarul lui Ilan Șor mai bine de doi ani și jumătate, judecătoarea Nina Valeva de la Curtea de Apel Cahul, care este și raportor în dosar, își dă demisia. O cerere în acest sens a fost depusă la Consiliul Superior al Magistraturii(CSM). Cererea urmează a fi examinată de CSM în cadrul ședinței din 1 decembrie. 

Contactat de Ziarul de Gardă, unul dintre avocații lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, a comunicat că deocamdată nu cunoaște ce urmează în dosar. Totodată, acesta a precizat că nu cunoaște care sunt motivele demisiei judecătoarei.

 „Sunt mai multe opțiuni, dar mai întâi așteptăm să vedem dacă va fi acceptată cererea de demisie de către CSM. Eu nu cunosc motivul plecării din sistem a judecătoarei. În tot acest timp noi am scris mai multe plângeri pe completul de judecată care examinează dosarul lui Ilan Șor. Deocamdată nu cunosc ce va urma. Noi dorim examinarea dosarului, însă noi dorim să fie examinat legal. Din punct de vedere legal, dacă CSM va accepta demisia judecătoarei, sunt două modalități:

1. Numirea altui judecător – timp de câteva luni acesta face cunoștință cu acest dosar, ulterior se continuă examinarea dosarului;
2. Se reia de la început examinarea doarului
.

Nu conosc ce va fi. Așteptăm decizia CSM
“, a spus Colenco.

Sursa: zdg.md

Citește și: ULTIMA ORĂ // Purtarea măștii devine obligatorie pe tot teritoriul țării

loading...

Comments are closed.