Actual

Judecătorii condamnă amenințările lansate de către Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Executivul Asociației Judecătorilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare față de conținutul declarației Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În Context” de la postul de Televiziune Moldova 1 din data de 29 decembrie 2022, cu referire la comportamentul judecătorilor, precum că, „modul cum se comportă judecătorii astăzi, va determina notele pe care ei le vor primi ulterior în procesul de evaluare”.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Judecătorii reamintesc că, potrivit Declarației de Suveranitate, aprobată prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 148 -XII din 23 iunie 1990, a statuat că separarea puterii legislative, puterii executive și a celei judiciare constituie principiul fundamental de funcționare a Republicii Moldova ca stat democratic bazat pe drept.

Totodată, reiterează că Puterea judecătorească se subordonează doar legii. Amestecul în înfăptuirea justiției este inacceptabil.

La fel, Asociația Judecătorilor din Republica Moldova, remarcă faptul că, a susținut și va susține plenar reformele autentice și necesare în sectorul justiției, în strictă conformitate cu angajamentele Republicii Moldova ca stat membru al Consiliului Europei.

loading...

Comments are closed.