Actual

Judecătorul prins cu mită acum o săptămână, suspendat din funcţie la solicitarea Procuraturii Anticorupție

Pinterest LinkedIn Tumblr
Consiliul Superior al Magistraturii a admis astăzi demersul Procuraturii Anticorupție privind suspendarea provizorie din funcție a judecătorului din cadrul Judecătoriei Chișinău, învinuit de trafic de influență.
Acesta va fi suspendat din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.
Demersul Procuraturii a fost motivat de faptul că, activând în continuare în funcția de judecător, ar putea să împiedice la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale şi ar putea influenta negativ imaginea justiției, inducând dubii privind gradul de integritate al sistemului judecătoresc.
Magistratul a fost reţinut în flagrant, acum o săptămână, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.
În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.
Chiar dacă procurorii au cerut arestarea celor doi pentru o lună, la finele săptămânii trecute, sediul Central al Judecătoriei Hâncești l-a plasat pe conducătorul agentului economic – în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar magistratul care ar fi primit mită – a fost liberat provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile.
Procuratura a contestat încheierile Judecătoriei Hâncești, sediul Central, insistând pe cercetarea celor doi în arest preventiv, iar Curtea de Apel Chișinău urmând să se pronunțe mâine pe acest caz.
loading...

Comments are closed.