Externe

Jumătate din populația de reni arctici a dispărut în ultimii ani din cauza încălzirii globale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou raport privind impactul schimbărilor climatice în Arctica a arătat că numărul renilor arctici a scăzut de la aproape 5 milioane la aproximativ 2,1 milioane de exemplare în ultimii 20 de ani, scrie BBC News.

Un studiu prezentat la reuniunea American Geophysical Research Union arată că încălzirea globală a dus la schimbări ale climei și vegetației din tundra arctică, ceea ce face ca această zonă să fie mai puțin ospitalieră pentru reni, scrie Libertatea.ro

Potrivit cercetătorilor, cei mai afectați de încălzirea globală sunt renii din Alaska. În cazul acestora sunt cirezi care și-au pierdut chiar și 90% din efectiv.

Profesorul Howard Epstein, cercetător științific în domeniul mediului din cadrul Universității din Virginia, unul dintre numeroșii oameni de știință implicați în realizarea acestui studiu a declarat pentru BBC News că încălzirea din regiune nu a arătat semne de încetinire.

Vedem secetă crescută în unele zone din cauza încălzirii climatice, iar acest lucru duce la o schimbare a vegetației”, explică cercetătorul care dă exemplul lichenilor cu care se hrănesc în general renii din Alaska, și care dispar din cauza vegetației care se dezvoltă în condiții climatice mai prielnice. O altă problemă foarte importantă este numărul de insecte.

Climatul mai cald aduce mai multe insecte în Arctica, iar acest lucru este groaznic pentru renii care nu suportă insectele.

loading...

Comments are closed.