Editoriale

Jurist: Platon + Filat + Țopa = Open Dialog + Maia + Năstase

Pinterest LinkedIn Tumblr

Precum în natură nimic nu se pierde, ci totul se transformă, complicitatea lui Platon, Filat și a lui Țopa la furtul miliardului s-a reînfățișat aievea materializându-se prin mariajul politic dintre Maia Sandu și Andrei Năstase.

Scopul îmbârligăturii este unul cât se poate de prozaic pentru niște infractori, anume eludarea consecințelor faptelor de furt comise, consecințe definite prin două noțiuni familiare dreptului penal și celui execuțional penal: răspundere penală și pedeapsa cu închisoare.

Condamnații speră că, venind la putere, Maia și Năstase îi vor face scăpați de executarea sentințelor care stabilesc ani grei de pușcărie. De aici și îngustimea programului politic anunțat de cei doi zăluzi: așa numita luptă cu oligarhia și nimic altceva.

Bate la ochi însă opulența mijloacelor pe care le folosesc umedul cavaler și împodobita cu gogoșari amazoană în lupta lor crâncenă cu balaurul pe fondul văicărelilor înșirate în rapoartele financiare că nu au cheltuit nici un ban pentru hrană și muniție.

Prin urmare, interesul pentru modul în care revoluționarii își dobândesc resursele este legitim și foarte oportun. Pentru că nu poți să organizezi o sindrofie de proporții respectabile la Veneția, la care au participat nu venețieni ci chișinăuieni cu domicilii și salarii mioritice, și să spui că n-ai cheltuit nici un Euro.

Lumea avizată a aflat cu mult timp în urmă că zero-urile din operele contabile prezentate de Maia și Năstase în contul cheltuielilor efectuate de PAS cu DA maschează  de fapt cheltuielile comise pe căi ascunse, obscuritatea surselor fiind cauzată de caracterul nu doar ilegal, ci și detestabil în contextul scandalului privind furtul miliardului.

Ca să aibă și cetățenii idee despre inventivitatea escrocilor în ceea ce privește prestidigitația cu banii furați, voi face trimitere cu titlu de exemplu la una din schemele de finanțare cum ar fi  cea deghizată în transferurile de remitențe pe filiera gastarbaiterilor.

Audieri privind imixtiunea Open Dialog, în politica internă a R. Moldova au fost amânate, Iată din ce cauză, ludmila kozlovska, maia sandu, andrei nastase, pas da acum, candu parlament, securitate nationala De știut au știut și au comentat mulți, dar lucrurile au fost dovedite cu probe abia după izbucnirea scandalului Kozlowska – Open Dialog – FSB cauzat de dezvăluirile făcute de autoritățile poloneze.

Zilele acestea tabloul a fost întregit de concluziile Comisiei Parlamentului RM din care aflăm că Platon a finanțat ONG-ul doamnei Kozlowska numit Open Dialog cu 2 milioane dolari! Nimic mai firesc: o structură a FSB-ului a finanțat o altă tentaculă a FSB-ului, că doar n-or să dea bani străinilor.

De aici și întrebările retorice sau chiar din categoria ”ghici ciupercă ce e”: Dacă Platon a finanțat Open Dialog, iar Open Dialog i-a finanțat pe Maia și Năstase, rezultă că Platon i-a finanțat pe Maia și Năstase? Dacă Platon și Open Dialog înseamnă și FSB, cum se raportează Maia și Năstase la faptul că au fost finanțați pe filiera FSB-ului?

Și nu se termină cu asta! Care mai sunt ONG-urile moldovenești care au beneficiat și mai beneficiază de banii lui Platon? Căci trebuie să știți că există asemenea ONG-uri și sper că treaba va deveni la fel de publică!

Apoi, cine sunt eurodeputații care au beneficiat de banii lui Platon pe filiera Open Dialog sau pe alte filiere? Căci, iarăși, trebuie să știți că activitatea lor s-a tradus nu doar în poze cu Maia și Năstase, ci și în faptul că în conținutul Rezoluțiilor Parlamentului European se regăsesc texte elaborate de către ONG-ul Kozlowskăi finanțat de Platon.

Știm, după ce a spus că activitățile sale au fost finanțate de un ONG respectabil, având în vedere Open Dialog-ul, Maia va zice că nu a știut de fapt nimic. Este răspunsul ei standard la toate întrebările care o incomodează. Numai că lucrurile au ajuns prea la vedere și treaba asta, când o individă lipsită de calități, de fapt submediocră, poartă de nas atâta lume, ar trebui să înceteze.

autor: Vitalie Catană, jurist 

loading...

Comments are closed.