Jurist: Prin refuzul de a discuta o majoritate Parlamentară, Blocul ACUM se pregătește de alegerile locale

maia sandu falesti, nastase telenesti, plahotniuc nisporeni, greceanii briceni
 

Igor Gârlea, juristul aripii tinere a Partidului Democrat, este de părere că refuzul blocului ACUM de a discuta privind formarea unei majorități în Parlament, ar putea însemna pregătirea pentru alegerile locale. În opinia lui, este o tactică greșită, transmite IPN.

„În momentul în care Partidul Democrat vine și le propune cea mai importantă funcție în Guvern și anume funcția de prim-ministru și negocierea celorlalte ministere, ei refuză fără măcar a intra în discuții”, a spus Igor Gârlea la emisiunea „Țara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei TV. În opinia lui, blocul ACUM a refuzat funcția de prim-ministru din motiv că se teme să și-o asume.

Ion Cebanu, președintele Tineretului Liberal, este de părere că blocul ACUM ar putea discuta cu Partidul Socialiștilor pentru o anumită colaborare. „În momentul respectiv, cu socialiști nu este necesar să faci vreo alianță oarecare. (…) Două lucruri ar fi trebuit să se înțeleagă – un președinte de Parlament neutru și proiectele de legi puse pe ordinea de zi și votate. Lucrurile sunt foarte simple și după asta mergem la anticipate”, a declarat liberalul.

Partidul Democrat a propus de două ori negocieri blocului electoral ACUM pentru a forma o majoritate parlamentară. Ultima dată, PDM a dat de înțeles că este gata să cedeze funcția de prim-ministru. Blocul ACUM a refuzat categoric ambele propuneri.

Total
0
Shares
Total
0
Share