Politic

“Juristul” Sergiu Sîrbu a dat-o în bară la CC: Demisia lui Gațcan nu poate fi suspendată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Magistrații Curții Constituționale au a respins solicitarea depusă de Sergiu Sîrbu, deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova”, referitoare la suspendarea procedurii de declarare a vacanței unui mandat de deputat sau suspendarea intrării în vigoare a proiectului de Hotărâre a Parlamentului privind demisia lui Ștefan Gațcan, scrie ZdG.md

În textul deciziei, Înaltea Curte precizează că nu deține competența de a suspenda procedura de declarare a vacanței unui mandat de deputat sau intrarea în vigoare a proiectului de Hotărâre a Parlamentului privind demisia unui deputat. Curtea Constituțională notează că spre deosebire de tratatele internaționale sau de legi Hotărârea Parlamentului menționată de autorul sesizării intră în vigoare la data adoptării.

„Prin urmare, în lipsa unui interval de timp între adoptarea Hotărârii Parlamentului și intrarea acesteia îi vigoare, autorul sesizării nu poate solicita controlul a priori al Hotărârii menționate. În plus, Curtea nu deține competența de a suspenda acțiunea sau intrarea în vigoare a unui act neadoptat”, se menționează în decizia CC.

Sergiu Sârbu, deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova” a sesizat Curtea Constituțională, la 4 iulie, în privința „cazului fără precedent al colegului nostru Ștefan Gațcan” și a solicitat ca „în regim de urgență”, instituția să „ verifice acest caz”.

loading...

Comments are closed.