Politică

Jurnal TV: În aceste clipe, Johannes Hahn discută cu liderii Partidului Democrat din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Înaltul Comisar European pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a ajuns la Chișinău în această dimineață. Oficialul European s-a întâlnit cu reprezentanții a trei cele mai numeroase formațiuni din Parlamentul Republicii Moldova.

Johannes Hahn, după ce a ajuns la Chișinău a întreprins întâlniri cu reprezentanții celor trei formațiuni cu șanse de a forma o coaliție majoritară: Blocul ACUM, PSRM și PDM. Portalul Jurnal TV, scrie că la momentul de față, înaltul comisar european pentru vecinătate și negocieri de extindere, discută cu liderii Partidului Democrat din Moldova.

Menționăm ca astăzi la Chișinău se află înaltul Comisar European pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Brad Freden, precum și vicepremierul rus Dmitri Kozak, reprezentantul special al liderului de la Kremlin pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova.

La fel, amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute. liderii blocului ACUM au venit cu declarații diametral opuse despre vizita lui Johannes Hahn la Chișinău. Dacă Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, moderată de Gheorghe Gonța, a spus că a aflat despre această vizită prin intermediul poștei electronice, spunând că a fost invitat pe e-mail, ulterior a acceptat acest lucru, Maia Sandu a spus la ProTV Chișinău, că anume blocul ACUM l-a invitat pe Johannes Hahn la Chișinău.

Am presupus că sunt două versiuni a celor întâmplate, prima ar fi că Maia Sandu a mințit la ProTV, când a declarat că Hahn a venit la invitația a unui grup de persoane necunoscute public, dar din care face parte Maia Sandu și nu face parte Andrei Năstase. Cea de-a doua versiune este că Maia Sandu și partidul ei, acționează separat de Andrei Năstase, cu alte cuvinte nu mai există o conlucrare între cei din blocul ACUM, acționându-se pe furiș.

loading...

Comments are closed.