Editoriale

Jurnalist, atac dur la adresa premierului: Maia n-are coaie! Iată la ce se referă

Pinterest LinkedIn Tumblr

MAIA N-ARE C*AIE

Titlul acestei postări este inspirat dintr-o afirmație pe care a făcut-o „etalonul” jurnalismului liber și independent din Republica Moldova, pe numele ei Natașa. De aceea, vă rog să nu-mi reproșați că înjur. Eu doar parafrazez din „clasici”… Dar să explic ce am în vedere:

Subiectul partajărilor politice este intens dezbătut zilele acestea. Tot mai multă lume se arată indignată de faptul că blocul ACUM le-a cedat socialiștilor cele mai importante instituții ale statului. Firește, pentru că nu m-am înregimentat în cohorta fanilor mayași, care au devenit de la o vreme bocitoare de serviciu, voi aborda problema dintr-o altă perspectivă și printr-un exemplu concret.

Recent, referindu-se la concursul de selectare a noului șef al CNA, Maia a declarat că: „Nu a fost un concurs onest și toată lumea a putut să vadă asta după ce a fost publicată lista de punctaj. PAS are un singur membru în această comisie, iar blocul ACUM, doi membri”. Vă rog să atrageți atenția la următorul aspect: deși recunoaște că nu a fost un concurs onest, Maia nu vrea să-și asume rezultatul acestuia. Cu alte cuvinte, își declină orice responsabilitate. De parcă nu știu ce Comisie l-a numit pe Flocea în funcție și nu Parlamentul!

Ca să fie clar: orice concurs trebuie să fie impredictibil. De asta și se cheamă „concurs”. Însă, în acest caz, impredictibilă (pentru unii) a fost doar disocierea Maiei de rezultatul acestuia. Or, toată lumea știa că va câștiga omul lui Dodon.

Apoi, decizia finală de numire a fost luată de către Parlament, nu de Comisia juridică, numiri și imunități. Adică Maia dă dovadă de ipocrizie atunci când spune că „PAS are un singur membru în Comisie, iar blocul ACUM, doi membri”. Pentru că Flocea a fost doar propus de Comisie la șefia CNA, pe când decizia de numire a aflat votată în Parlament, inclusiv de circa 20 de deputați ai blocului ACUM.

În concluzie, Maia nu-și asumă răspunderea pentru partajarea funcțiilor în stat, încercând să ne inducă în eroare prin tot felul de justificări. Mâine-poimâine, ne va spune că a fost „un simplu prim-ministru”…

autor: Ion Mischevca

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.