Politic

Jurnalist: Proiectul de Lege elaborat de PAS cu privire la dezinformare este plin de noțiuni ambigue și subiectivism

Pinterest LinkedIn Tumblr

Proiectul de lege cu privire la combaterea dezinformării și a propagandei, elaborat de PAS, este plin de noțiuni ambigue și subiectivism. Opinia a fost expusă de către jurnalistul Ludmila Belcencova, în cadrul dezbaterilor publice pe platforma parlamentară. Belceancova a precizat că acest document le dă frâu liber ofițerilor de la Serviciul de Informații și Securitate să decidă când o informație este falsă, iar când este veridică.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-un articol din acest proiect se spune că o informație afectează spațiul informațional dacă provine de la un stat-agresor. Vă rog să le prezentați jurnaliștilor lista țărilor, care oficial, de către o instituție de stat din R.Moldova, sunt recunoscute drept stat-agresor. La fel, când vorbim despre un regim dictatorial: cine trebuie să decidă care regim este dictatorial, iar care nu este? Există o listă, pentru ca jurnaliștii din Moldova să o cunoască„, a întrebat Belceancova.

Într-un final, jurnalistul a avertizat, că dacă documentul va fi votat în lectura finală, această formă, atunci „toți vor avea mari probleme”.

loading...

Comments are closed.