Jurnalist: Rusiei i-ar fi mai convenabilă o coaliție între PSRM și ACUM, pentru că în acest fel ucide orice spirit pro-european din Moldova

Andrei Năstase, Igor Dodon, PSRM, Platforma DA, ACUM, blocul ACUM, nĂSTASE DISPUS SĂ CEDEZE FUNCTII, Năstase s-a inteles cu Dodon, alianta Platforma DA si PSRM, Maia Sandu, PAS

Moscova ar dori o coaliție majoritară dintre PSRM și blocul politic ACUM, pentru a exlude Partidul Democrat din orice ecuație a viitoarei guverbări din Republica Moldova. În opinia jurnalistului Vasile Botnaru, planurile Kremlinului sunt determinate de nedorința liderului PDM, Vlad Plahotniuc de a executa ordinele economice ale Rusiei.

« Mai este și altceva, că Plahotniuc nu va executa ordinele economice ale Moscovei așa cum le-ar face socialiștii cu o majoritate parlamentară promisă de Dodon la Kremlin», a declarat Vasile Botnaru, în cadrul emisiunii În Profunzime, de la Pro TV Chișinău, transmite abcnews.md

Botnaru a mai spus că și socialiștii moldoveni doresc o alianță cu blocul politic ACUM, pentru a stopa proiectele economice derulate cu concursul României.

« Pentru că Plahotniuc este mai toxic pentru afacerile rusești. Pentru că Plahotniuc poate să facă conducta cu românii, poate să facă interconexiunea și el strică cărțile, iar ACUM, cu posibilități minime, este ținut în căpăstru de Dodon»,  a precizat jurnalistul citat.

Iar jurnalistul Vitalie Călugăreanu a declarat, în cadrul aceleiași emisiuni, că o coaliție între PSRM și ACUM ar ucide orice spirit pro-european din R. Moldova. «Rusiei i-ar fi mai convenabilă o coaliție între PSRM și ACUM, pentru că în acest fel ucide orice spirit pro-european din R. Moldova. Este în interesul Rusiei de a lichida rezistența care a mai rămas», a spus Vitalie Călugăreanu.

La rândul său, analistul politic Ion Tăbârță consideă că o coaliție dintre PSRM și ACUM ar netezi calea spre guvernare a socialiștilor.

« Prin coaliția dintre PSRM și ACUM este înlăturat PD și dl Plahotniuc. Coaliția dintre PSRM și ACUM ar netezi calea spre guvernare a socialiștilor”, a precizat Tăbârță.

Total
0
Shares
Total
0
Share