Jurnalistă dată în judecată de Natalia Morari și TV8: Retrageți la dracu cererea, încât să aveți dreptul moral, la cel puțin un sprijin

După ce jurnalista și fondatoarea postului de televiziune TV8, Natalia Morari, a dezvăluit numele tatălui copilului ei, care este Veaceslav Platon, și a anunțat că se retrage pentru o perioadă de la administrarea companiei, tot mai multe detalii apa la orizont ce au tangență fie cu aceasta, fie cu „afacerea pe care a condus-o”. Mai exact, este vorba de un caz cunoscut presei, prin care postul TV8 a și fost sancționat de către Consiliul Audiovizualului, relatează realitatea.md.

Jurnalista Elena Pahomova i-a dedicat astăzi o postare Nataliei Morari și postului TV8, prin care le solicită să-și retragă cererea de chemare în judecată pe numele acesteia.

„Și vă voi spune la fel. Adică, cum să mă prigoniți pe mine și pe copiii mei este normal. Și când copilul tău a fost atins, ești o victimă. Am spus, Natașa, copiii sunt puterea și slăbiciunea noastră. Obișnuiește-te. A fi mamă este uneori foarte dureros. Mâine este procesul la care biroul vostru (n.r. postul TV) prin intermediul avocaților, încearcă să scoată bani din mine pentru că am îndrăznit să-mi protejez familia. Crede-mă, sunt destui nemernici pentru mine și pentru tine. Retrageți la dracu cererea din proces, astfel încât să aveți dreptul moral, la cel puțin un sprijin”, se arată în postarea Elenei Pahomova.

Începutul acestei istorii datează din 2020, când, la data de 9 mai, în cadrul emisiunii „Internetu Grăiește”, de la TV8, moderatorii Nata Albot și Andrei Bolocan au ironizat o postare de pe Facebook a producătoarei generale a postului NTV Moldova, Elena Pahomova, prin care aceasta a critica o decizie a Curți Constituționale de atunci, cu privire la neconstituționalitatea creditului rusesc pe care guvernarea socialistă dorea să-l contracteze.

Urmare a acestei critici, jurnalista Elena Pahomova a sesizat Consiliul Audiovizualului, menționând că „au fost prezentate formulări discriminatorii, care incită la ură”. Aceasta a mai invocat faptul că postarea era, de fapt, „privată și că, în timpul emisiunii, au apărut poze cu copiii ei minori”.

De partea cealaltă, administrația postului TV8 a spus că, „emisiunea este umoristică și a invitat-o pe Elena Pahomova să participe la următoarea ediție”, astfel încât „să-și expună poziția”, însă nu au primit un răspuns. Referitor la pozele cu minorii jurnalistei, TV8 a spus că „acestea s-au strecurat întâmplător”.

La sfârșitul lunii mai, Consiliul Audiovizualului a sancționat postul TV8 cu 10 mii de lei pentru aceasta, fapt pentru care se pare că, postul de televiziune fondat de Natalia Morari a decis să o atace în judecată pe Elena Pahomova și care în prezent este în proces de judecată.

Total
0
Shares
Total
0
Share