Alte știri

Jurnalistul Vladimir Soloviov, amicul Nataliei Morari a primit INTERZIS în Georgia, unde decurg proteste anti-ruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalistul Vladimir Soloviov, directorul general al publicației de limbă rusă, newsmaker.md, unul din prietenii jurnalistei Natalia Morari, actualmente corespondent al portalului rus, Komersant, a fost întors înapoi de la granița cu Georgia, fiindu-i interzis accesul în țară. Autortitățile de la Tbilisi au refuzat să comenteze decizia.

Vladimir Soloviov, vineri, 21 iunie a ajuns la aeroportul Tbilisi din Moscova. Acesta a fost oprit la controlul vamal, fiindu-i luat pașaportul, iar după trei ore de așteptare, acesta a fost trimis înapoi la Moscova, transmite komersant.ru

Menționăm că joi, în Georgia au început proteste populare, cauza acestora a fost vizita deputaților ruși, care au participat la o adunare interparlamentară. În special, cetățenii au fost înfuriați de faptul că deputatul Serghei Gavrilov, s-a așezat în scaunul președintelui Parlamentului. „Actuala guvernare, vinde țara Rusiei, iar poporul nu va permite acest lucru”, a spus Nica Melia, deputat din partea partidului de opoziție.

Joi, protestatarii s-au strâns lângă clădirea Parlamentului, cerând demisia președintelui legislativului. Poliția a aplicat gaze lacrimogene și arme pneumatice contra manifestanților. În urma protestelor, 305 persoane au fost reținute, iar președintele parlamentului și-a dat demisia. Protestele continuă și astăzi.

În Republica Moldova, pe lângă activitatea sa la newsmaker, Vladimir Soloviov este unul din apropiații prieteni ai jurnalistei Natalia Morari, fapt recunoscut chiar de ea. În cadrul unui interviu, Morari a spus că Soloviov este unul din cei mai buni jurnaliști pe care îi cunoaște.

De menționat faptul că ambii au fost incluși în lista neagră al proiectului Mirotvoretz , care are drept scop identificarea dușmanilor de stat al Ucrainei și a fost inițiat de către Ministerul Apărării al statului vecin. Totodată, activitatea lui Vladimir Soloviov a fost lăudată personal de către președintele rus, Vladimir Putin.

loading...

Comments are closed.