Social

Justiția lui Litvinenco și Stamate: Un abuzator sexual a scăpat de închisoare cu executare după gratii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani la 01 iulie 2022, a pronunțat sentința de condamnare la 5 ani închisoare cu suspendare condiționată pe un termen de probă de 3 ani, în privința unui bărbat în vârstă de 68 ani, învinuit că a avut un raport sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani (art.174 din Codul penal).

Precizăm că, procurorii l-au acuzat pe bărbat de săvârșirea infracțiunii de viol, săvârșit cu bună știință asupra unui minor (art.171 alin.(2) din Codul penal), însă instanța de judecată la pronunțarea sentinței i-a recalificat acțiunile inculpatului, fiind condamnat pentru săvârșirea unei infracțiuni a cărei pedeapsă prevede o sancțiune mai blândă.
Prin urmare, acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii mun. Chișinău urmează să conteste cu apel sentința primei instanțe, ca fiind ilegală.

Potrivit circumstanțelor cazului examinat, bărbatul este învinuit de către procurori că, în perioada lunilor iulie – august 2014, aflându-se la domiciliu său din sectorul Râșcani al capitalei, prin constrângere psihică și fizică, manifestată prin amenințări și cu aplicarea loviturilor în regiunea mâinilor și picioarelor, înfrângând rezistența opusă de către victimă, cunoscând cu certitudine că victima este minoră, contrar voinței acesteia a dezbrăcat-o de haine și a întreținut un raport sexual forțat, în rezultatul căruia victima a rămas însărcinată, iar la 23 februarie 2015 a dat naștere unui copil, care potrivit raportului de expertiză judiciară se confirmă paternitatea inculpatului.
Menționăm că, la momentul săvârșirii infracțiunii, victima avea vârsta de 15 ani.

În procesul de audiere în calitate de inculpat, bărbatul nu și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptei penale incriminate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Amintim că de “reforma justiției” se ocupă Sergiu Litvinenco și Olesea Stamate.

loading...

Comments are closed.