Politic

Justiția reformată de către PAS: Vladimir Vitiuc își scapă averea de confiscare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul Autorității Naționale de Integritate (ANI), menținând încheierea Curții de Apel Chișinău, prin care a fost anulat actul de constatare în privința deputatului transfug Vladimir Vitiuc. Astfel, fostul deputat comunist, democrat, iar mai apoi membru al partidului Șor își poate păstra cele aproape 3 milioane de lei, proveniența cărora, conform ANI, nu ar fi reușit să o justifice, scrie anticoruptie.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Vladimir Vitiuc este unul dintre cei 14 deputați transfugi, cercetați pentru îmbogățire ilicită, inclusiv în dosarul coruperii unor deputați pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte și constituirea platformei „Pentru Moldova”, la inițiativa liderului democrat, Vlad Plahotniuc.

În urma investigaţiilor preliminare, s-a stabilit că cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350.000 de lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoarea de circa 4,6 milioane de lei. Reporterii CIJM au deconspirat cum aleșii poporului au reușit să adune averi impresionante migrând dintr-un partid în altul.

În data de 28 decembrie 2022, Completul specializat al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție a respins, drept nefondat, recursul ANI. Hotărârea a fost pronunțată de completul, din care au făcut parte magistrații Tamara Chișca-Doneva, președinte al ședinței, Nicolae Craiu și Aliona Miron.

Amintim că PAS se tot laudă cu reforma Justiției.

Citiți continuarea pe anticoruptie.md

loading...