Keir Starmer a fost desemnat oficial de Regele Charles ca premier al Marii Britanii

Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, a mers la Regele Charles, pentru a primi oficial mandatul de prim-ministru și sarcina de a forma noul Guvern, după ce Rishi Sunak şi-a anunţat, vineri, demisia din funcţia de lider al Partidului Conservator în urma pierderii alegerile legislative, scrie Antena3.ro

Palatul Buckingham a confirmat numirea lui Keir Starmer ca prim-ministru al Regatului Unit. Într-un discurs inaugural rostit de la reședința sa oficială din Downing Street 10, Starmer a exprimat recunoștința față de fostul prim-ministru, Rishi Sunak, pentru „dedicarea și munca grea”.

Recunoscând necesitatea restabilirii încrederii în politica britanică, Starmer a subliniat că acțiunile, nu doar cuvintele, vor remedia această problemă. El a accentuat că „munca guvernamentală ar trebui considerată un privilegiu, iar guvernul trebuie să trateze fiecare cetățean al acestei țări cu respect”.

Subliniind importanța unei „resetări naționale”, Starmer a chemat la redescoperirea identității țării.

El spune că „unul dintre puncte forte ale acestei națiuni a fost întotdeauna capacitatea noastră de a naviga pe o cale către ape mai calme. Și totuși, asta depinde de politicieni, în special de cei care susțin stabilitatea și moderația ca mine, recunoscând când trebuie să schimbăm cursul.”

Total
0
Shares
Total
0
Share