Externe

Kievul a denunţat unilateral Programul de cooperare economică dintre Ucraina şi Rusia.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit unui anunţ, făcut miercuri, de către premierul ucrainean, Volodimir Groisman, Cabinetul de Miniștri de la Kiev a denunţat Programul de cooperare economică dintre Ucraina şi Federaţia Rusia pentru perioada 2011-2020. Oficialul ucrainean a precizat că Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev urmează să notifice în acest sens Guvernul de la Moscova, informează Timpul.

Programul de cooperare economică între Ucraina şi Federaţia Rusă a fost semnat la 7 iunie 2011, de către premierii ucrainean şi rus de la acea vreme, Mikola Azarov şi Vladimir Putin, şi reflecta o viziune complexă convenită de cele două ţări asupra perspectivelor cooperării în domeniul economic pe termen lung în calitate de state partenere cu drepturi independente egale.

Prim-ministrul Vladimir Groisman a anunțat că acest pas înseamnă că Ucraina dorește să urmeze un curs pro-european irevocabil.

Programul conţinea obiectivele și mijloacele dezvoltării acestei cooperări economice ruso-ucrainene, principalele direcții în acest sens, sectoarele prioritare și rezultatele scontate.

loading...

Comments are closed.