Actual

Klaus Iohannis, după ce Republica Moldova a primit chestionarul de aderare la UE: „România este alături şi oferă tot sprijinul său”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Europeană a înmânat Republicii Moldova chestionarul de aderare la UE. Documentul a fost transmis astăzi, la Luxemburg, vicepremierului Nicu Popescu, ministru de externe, de către comisarul pentru vecinătate şi extindere Olivér Várhelyi, informează TVR Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Înmânarea de către Comisia Europeană a chestionarului de aderare este o etapă importantă a drumului european, iar România îi este alături şi îi oferă tot sprijinul său”, a menţionat, pe contul său de Twitter, preşedintele României, Klaus Iohannis.

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a subliniat că Republica Moldova îşi accelerează parcursul european.

Totodată, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a salutat îndeplinirea acestui pas şi a declarat că România va oferi suport pentru Republica Moldova în completarea chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE.

loading...

Comments are closed.