Klaus Iohannis: ”Împreună cu Italia susţinem concret şi hotărât parcursul Republicii Moldova de aderare la UE”

Republica Moldova este partenerul cel mai afectat de război şi trebuie să îi fie acordat tot sprijinul necesar. Afirmațiile au fost făcute de Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei întrevederi cu omologul său italian Sergio Mattarella. Liderul de la Cotroceni l-a felicitat pe președintele italian pentru rezultatele vizitei pe care a efectuat-o la începutul acestei săptămâni la Chişinău, scrie Moldpres.md

”Îl felicit pe domnul președinte pentru rezultatele vizitei pe care tocmai a efectuat-o la Chişinău. Mă bucură faptul că, împreună, susţinem concret şi hotărât parcursul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. Republica Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război şi trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar. Nu în ultimul rând, transmit aprecierile noastre pentru Preşedinţia italiană a G7, care deja a avut inițiative de excepţie şi a răspuns adecvat provocărilor actuale internaţionale majore”, a opinat Iohannis.

Președintele României a discutat cu omologul său italian şi aspecte privind consolidarea familiei comune, europene, menţionând „cât de semnificativă rămâne planificarea riguroasă a Agendei strategice a Uniunii Europene pentru perioada următoare”.

În cadrul întrevederii au fost discutate și subiecte legate de războiul pe care Rusia continuă să-l ducă împotriva Ucrainei.

„Am discutat cu domnul președinte şi despre preocupările noastre de securitate generate de războiul pe care Rusia continuă să-l ducă împotriva Ucrainei, cu un puternic impact negativ pentru regiune, dar şi pentru întregul spaţiu euroatlantic. Vom continua să lucrăm împreună cu Italia şi cu toţi aliaţii noştri pentru întărirea rolului NATO de prevenire a oricărui război şi de apărare a statelor noastre, prin consolidarea posturii sale de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, dar la fel şi pe Flancul Sudic”, a adăugat Iohannis.

Președintele Republicii Italiene s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău în perioada 17-18 iunie. În cadrul acesteia, au fost semnate mai multe acte printre care și o declarație comună în sprijinul integrării europene a Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share