Externe

Kovesi a ajuns cu anchetele şi percheziţiile în România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruţa Kovesi, a ajuns cu anchetele şi în România, unde procurorii europeni au făcut, miercuri, primele percheziţii, la Oradea, informează ŞtirileProTv.ro.

Sursa citată precizează că se investighează o posibilă fraudă cu TVA – comisă în Germania, cu ramificaţii în alte patru state: Cehia, Slovacia, Italia şi România.

La Oradea au fost percheziţionate locuinţele a trei cetăţeni români, într-un caz în care prejudiciul depăşeşte 10 milioane de euro.

Reamintim că Parchetul European are importanta misiune de a proteja împotriva fraudelor fondul de 800 de miliarde din planul de redresare al UE.

Cu doar două săptămâni în urmă, autorităţile europene de aplicare a legii au efectuat percheziţii, arestări şi sechestre în valoare de peste 13 milioane de euro, în Germania, Italia şi Bulgaria, într-un alt caz în care 10 persoane arestate erau suspectate de formare a unei organizaţii criminale şi de sustragere ilicită de la plata impozitelor.

Principalii suspecţi au folosit aşa-numita fraudă „carusel TVA” pentru a revinde maşini de mai multe ori în diferite ţări ale UE. Se presupune că aceştia au susţinut în mod fals că au plătit taxe pe vânzări care au fost rambursate de stat şi, astfel, au cauzat pierderi fiscale de cel puţin 13 milioane de euro.

loading...

Comments are closed.