Kozlovska recunoaște că “Open Dialog” face lobby la Bruxelles ca să fie înghețată asistența financiară pentru Moldova

ludmila kozlovska, lobby pas, maia sandu bruxelles, nastase bruxelles, alexandru machedon, natalia morari, ludmila kozlovska, agenti servicii secrete ruse, agenti fsb moldova

În cadrul unei ediții a emisiunii “Ora Expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, controversata activistă civică, Ludmila Kozlovska, președinta Fundației Open Dialog, persoană expulzată de pe teritoriul Uniunii Europene de către guvernul polonez, a recunoscut că a făcut lobby la Bruxelles pentru a îngheța asistența financiară pentru Republica Moldova.

Ludmila Kolzovska, devenită cunoscută în Republica Moldova datorită relațiilor sale apropiate cu partidele de opoziție (PAS și Platforma DA), a declarat în cadrul emisiunii de la Jurnal TV despre faptul că a adus la cunoștință instituțiilor europene despre situația internă în Republica Moldova. Aceasta spune că a sfătuit oficialii europeni să taxeze autoritățile moldovenești pentru situația creată.

Mai mult ca atât, văzând că nu sunt progrese semnificative în RM, neluând în considerară că e o țară din Europa, care a semnat un acord de asociere cu UE, noi am decis că va fi mai bine să folosim alte mecanisme după mai multe consultări cu Eurodeputați, experți, membri ai opoziției și societății civile din RM. Noi am început o campanie de introducere a unor sancțiuni sau să o numim altfel, înghețarea ajutorului financiar din partea UE pentru RM”, a mai precizat Ludmila Kozlovska. Astfel, președinta fundației Open Dialog recunoaște în mod public că a cerut de la instituțiile europene să înghețe finanțarea pentru Republica Moldova.

În Republica Moldova, Ludmila Kolzovska și fundația Open Dialog au devenit cunoscute datorită relațiilor strânse a acestora cu opoziția de la Chișinău, anume liderii protestelor Maia Sandu și Andrei Năstase. Activista originară din Ucraina s-a evidențiat în special ca o bună prietenă a avocatei fugare Ana Ursachi care i-a reprezentat în instanță pe Grigore Petrenco și Veaceslav Platon.

În anul 2017, liderii celor două partide au fost prezenți la conferința organizată de fundația condusă de Kozlovska. Totodată, președinta Open Dialog și reprezentanții opoziției din Republica Moldova apar deseori în fotografii la Bruxelles, uneori însoțiți de deputații din Parlamentul European. Totodată, în anul 2018, aceasta a fost expulzată de pe teritoriul Uniunii Europene, fiind suspectată de relații cu serviciile secrete rusești. 

Amintim că mai mulți comentatori politici de la Chișinău au spus în repetate rânduri că Maia Sandu și Andrei Năstase prin intermediul partanerilor politici din PPE au cerut blocarea asistenței macrofinanciare pentru a demonstra că actuala guvernare din Republica Moldova, nu are susținere la nivel internațional.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share