Alte știri

Kremlinul spune că nu își face iluzii că SUA „va renunța la politica de îngrădire a Rusiei” după summitul Biden-Putin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, luni, că nu se așteaptă ca SUA vor renunța la politica de „îngrădire” a Rusiei după summit-ul Biden-Putin, dar că este important ca cele două țări să mențină relații „pragmatice”, relatează Reuters.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-o conferință de presă, Peskov le-a spus jurnaliștilor că este conștient că SUA ar putea impune noi sancțiuni Rusiei. Declarația vine după ce Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, a declarat pentru CNN că SUA pregătește noi sancțiuni ca răspuns la otrăvirea disidentului Alexei Navalnîi.

„Cuvintele președintelui (n. red. – Putin) în ce privește o atmosferă constructivă în timpul summit-ului nu înseamnă că nu evaluăm cu realism relațiile noastre bilaterale cu Statele Unite.

Pragmatismul și înțelepciunea sunt cele mai importante în aceste relații. Și ambele sugerează că rezultatele chiar constructive și pozitive ale summit-ului nu vor influența Statele Unite să renunțe la politica de îngrădire a Rusiei”, a spus Peskov.

Joe Biden și Vladimir Putin s-au întâlnit săptămâna trecută, pentru prima oară de când Biden este președinte, la Geneva. Întâlnirea a fost descrisă drept „pragmatică” de ambii lideri, iar relațiile dintre două țări continuă să fie tensionate.

Ca urmare a summit-ului, ambasadorii celor două țări au anunțat, luni, că vor reveni la posturi.

loading...

Comments are closed.