La Berlin au fost discutate procesele politice din Republica Moldova

Președintele CUB, Igor Munteanu, în această săptămână se află la Berlin unde a participat la un panel de discuții pe subiectul proceselor politice din Republica Moldova, la invitația Fundației Friedrich Naumann.

Totodată, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare a avut o întrevedere cu Directorul Departamentului pentru Ucraina, Moldova și cooperarea în bazinul Mării Negre din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, Thomas Lenk.

Discuțiile s-au axat pe aspirațiile europene ale Coaliției pentru Unitate și Bunăstare și exigențele unui model democratic de guvernare în Republica Moldova.

“La Berlin ne-am reîntâlnit ieri și cu echipa DGAP (Deutsche Gesellschaft fur Auswärtiges Politik), Dr Stefan Meister și Anastasia Pociumban. În lumina ultimelor decizii, care se i-au azi pe subiectul aderării la UE este esențial să înțelegem limpede ce urmează, cum vede această situație Berlinul, cum influențează statutul și reputația celor implicați în pregătirea de aderare la Chișinău, dar și planurile B, C, de contingență, ca să nu le numim de “avarie” în acest moment deloc triumfal în Europa. În calitate de partid pro-EU asumat, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare își întărește prezenta în statele importante ale UE, neostenit. Mulțumim prietenilor adevărați!”, a declarat Munteanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share