La Bruxelles, Sandu a discutat despre integrarea europeană a Moldovei și viitorul buget al UE

 

Maia Sandu a abordat subiectul accelerării procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cadrul vizitei de lucru la Bruxelles. Ea a discutat cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, despre procesul de reforme, dezvoltarea economiei afectate de război, rolul Moldovei în securitatea regională și viziunea noastră pentru o Europă unită, stabilă și prosperă. „Prioritatea noastră este organizarea cât mai curând a primei Conferințe interguvernamentale cu Uniunea Europeană pentru a începe oficial negocierile de aderare”, a subliniat dânsa.

Totodată, Sandu a avut întrevederi cu Věra Jourová, vicepreședintele Comisiei Europene, Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Resurse Umane, Paolo Gentiloni, Comisarul UE pentru Economie și Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extindere.

La invitația Comisarului Hahn, Sandu a ținut un discurs la Conferința privind bugetul Uniunii Europene. A pledat ca următorul buget al comunității europene să fie un buget al păcii, o investiție în restabilirea păcii pe continent. Președinta a punctat: „Discuția despre bugetul UE depășește o simplă discuție despre bani, este despre un proiect ferm de construcție a unei Europe pașnice și prospere, despre o Europă unită care nu doar se dezvoltă, ci și protejează. O Europă din care face parte și Republica Moldova”.

Totodată, Sandu a discutat despre dezvoltarea economică și îmbunătățirea condițiilor de trai a cetățenilor țării noastre cu Kristalina Gheorghieva, Directorul General al Fondului Monetar Internaţional și Nadia Calviño, Președintele Băncii Europene de Investiții.

De Duminica Floriilor, Sandu s-a văzut și cu comunitatea moldovenilor stabiliți în Belgia și Luxemburg. „Cetățenii noștri, indiferent dacă locuiesc în țară sau în afara ei, sunt uniți în dorința de a progresa pe drumul integrării europene. Am simțit o profundă grijă și dragoste pentru patria noastră și i-am rugat să dăm dovadă de aceeași unitate și în această toamnă, atunci când împreună vom decide viitorul țării”, a declarat ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share