La București a fost adoptată o rezoluție care confirmă sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova și Ucrainei

O rezoluție care confirmă sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova și Ucrainei a fost adoptată în cadrul ședinței comune a comisiilor juridice din parlamentele Republicii Moldova, României și Ucrainei.

Rezoluția a fost semnată de conducerea Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlamentul Republicii Moldova, a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României și a Comitetului pentru politică juridică din Rada Supremă a Ucrainei.

În document se stipulează că Senatul României confirmă sprijinul acordat Republicii Moldova și Ucrainei în parcursul european. Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări a reiterat disponibilitatea de a oferi suport în procesul de realizare a reformelor în contextul aderării la UE. „Politica instituțională a statului român este îndreptată spre acordarea întregului sprijin, la toate nivelurile, pentru facilitarea parcursului către integrarea europeană, în spiritul valorilor democratice”, se menționează în Rezoluție.

Totodată, părțile semnatare au condamnat agresiunea armată a Federației Ruse în Ucraina și au subliniat necesitatea tragerii la răspundere a celor vinovați de infracțiunea de agresiune și a despăgubirii prejudiciului cauzat de Rusia.

Ședința comună a comisiilor juridice din parlamentele Republicii Moldova, României și Ucrainei se desfășoară în perioada 24 – 28 ianuarie.

Total
0
Shares
Total
0
Share