Economic

La Cahul a fost dat în exploatare un drum de ocolire a oraşului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Strada Spirin din municipiul Cahul, care asigură conexiunea dintre drumurile naţionale R34 Hâncești-Leova-Cahul-Slobozia Mare, M3 Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti-frontiera cu România şi R38 Vulcăneşti-Cahul-Taraclia, iar prin ele legătura dintre oraşele Cahul, Taraclia, Vulcăneşti şi multiple localități rurale ale acestor raioane, a fost inaugurată.

Porțiunea de drum de 2,61 km a fost reabilitată și modernizată în cadrul unui proiect de dezvoltare regională ce a vizat eficientizarea transportului de mărfuri şi călători în regiunea de Sud a Republicii Moldova, prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, scrie stirilocale.md.

Drumul ar putea avea un impact pozitiv asupra vieții celor circa 41 de mii de locuitori ai orașului Cahul, a altor 187 mii de cetățeni din raioanele Taraclia și Vulcănești ce vor beneficia de acces confortabil la drumul republican R34, R38  și M3, dar în special pentru sute de șoferi care se deplasează zilnic spre punctul de trecere vamală Cahul-Oancea.

Strada Spirin reprezintă o cale de ocolire a oraşului Cahul, care oferă acces autoturismelor şi autocamioanelor acces spre direcţiile orașelor Taraclia și Vulcăneşti.

loading...

Comments are closed.