Alte știri

La Cahul a fost lansată platforma națională alerte.md

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Cahul a fost lansată platforma națională alerte.md, destinată cetățenilor și primăriilor din Republica Moldova. Noua platformă va permite fiecărui oraș din ţară să aibă o aplicație care va fi gestionată de către primăria din localitate şi va permite o administrare inteligentă pentru a eficientiza comunicarea dintre cetățeni, societatea civilă și administrația publică locală, transmite MOLDPRES.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe alerte.md cetățenii vor putea să raporteze problemele autorităților locale și vor putea urmări online progresul de soluționare a sesizării, să lanseze inițiative civice și obține suportul comunității printr-un sistem de vot, să participe la sondajele lansate de către primării, contribuind la luare deciziilor, se abona la notificările importante din oraș sau din zona în care locuiesc.

Cahul este prima localitate din Moldova în care este lansat Alerte.md și care va digitaliza comunicarea cu cetățenii, prin toate instrumentele disponibile pe platformă. Proiectul este implementat în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul, care va fi responsabilă de gestionarea aplicației web.

„Astăzi toți au un telefon, instrumente digitale și este ușor să sesizezi o problemă, să adaugi o fotografie pe această platformă și imediat informația ajunge către municipalitate. M-aș bucura ca aceste sesizări de la cetățeni să existe, pentru că în felul acesta putem să direcționăm corect resursele şi să rezolvăm operativ problemele cu care se confruntă oamenii. Acest volum de lucru ni-l asumăm și dorim ca prin aceasta să crească încrederea cetățenilor în administrație”, a menționat Nicolae Dandiş, primarul de Cahul.

Platforma națională Alerte.md a fost dezvoltată cu sprijinul financiar al National Endowment for Democracy. Versiunea locală a proiectului în municipiul Cahul este lansată în cadrul proiectului ”Alerte.md în orașul tău”, parte din programul Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

loading...

Comments are closed.