Actualitate

La centrul COVID-19 de la Moldexpo a fost suplimentat numărul paturilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de Covid-19, din ultima săptămână. Ceban afirmă că specialiștii în sănătate publică atenționează despre un nou val de COVID-19, val predominat de noua tulpină Delta.

„Statisticile din ultimele zile ne arată mai multe solicitări pentru internare, pacienți cu forme medii și grave. La Centrul COVID-19 de la Moldexpo, unica instituție medicală municipală în acest moment pentru internarea pacienților cu SARS CoV-2, au fost activate ieri suplimentar trei secții cu 200 paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare. Capacitatea deplină a Centrului COVID-19 este de 340 paturi de staționar (pentru tratament) și 100 paturi de triaj.

La fel, vor putea fi suplinite până la 24 paturi de terapie intensivă.

Am mobilizat suplimentar și personal medical, la fel, am asigurat cu echipamente medicale, medicamente și consumabile unitățile curative nou activate la Centrul de la Moldexpo.

Între timp, avem definitivat Planul actualizat de răspuns și control al infecției COVID-19 în mun. Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus”, a declarat primarul.

Edilul punctează că responsabilii fortifică asistența medicală primară, echipele medicilor de familie pentru monitorizarea eficientă și tratamentul la domiciliu al pacienților cu forme ușoare, pentru intensificarea imunizării anti-COVID pentru populația încă nevaccinată.

„Epidemiologii ne indică insistent purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile închise, păstrarea distanței fizice și dezinfectarea sau spălatul cât mai des pe mâini. Sâmbătă, 21 august, va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău unde vom discuta despre acțiunile necesare în continuare pentru a ține pandemia sub control”, a conchis Ceban.

loading...

Comments are closed.