La Centrul de Plasament pentru refugiați au fost confirmate 17 cazuri de rujeolă

17 cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament pentru refugiați din municipiul Chișinău, a anunțat șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală, Vladimir Bolocan, la ședința operativă a serviciilor Capitalei. Acesta a mai declarat că există și 3 cazuri sporadice de infectare cu rujeolă în municipiu, scrie Radio Moldova

„Din cele 22 de cazuri suspecte, doar 17 au fost confirmate, patru au fost infirmate, iar un caz încă rămâne suspect. Totodată, există trei cazuri sporadice cu infectare de rujeolă în capitală și localitatea Hulboaca. Aceste cazuri nu au legătură epidemiologică între ele și nu prezintă nici un risc de desfășurare a unui nou focar”.

Vladimir Bolocan, a atenționat că, în ultima perioadă, crește alarmant numărul infectărilor cu rotavirus, doar în luna aprilie fiind raportate 18 cazuri, ceea ce reprezintă 50% din totalul de îmbolnăviri din primul trimestru.

Șeful-adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală a îndemnat părinții să-și imunizeze copiii, menționând că vaccinul de rotavirus se administrează în primele șase luni de viață, este unul sigur și nu are contraindicații.

Rujeola, cunoscută și sub numele de pojar, este o boală infecțioasă cauzată de virusul rujeolei (Morbillivirus) din familia Paramyxovirus. Este caracterizată de simptome precum febră, tuse, secreții nazale, ochi roșii și sensibili la lumină (conjunctivită) și o erupție cutanată distinctivă. Rujeola este extrem de contagioasă și se răspândește prin picături mici de secreții respiratorii ale persoanelor infectate, de obicei prin tuse sau strănut.

Boala poate fi gravă și poate duce la complicații precum pneumonie, encefalită (inflamarea creierului) și pierderea vederii.

Total
0
Shares
Total
0
Share