Alte știri

La centrul municipal de vaccinare COVID-19 din Chișinău au fost imunizate peste 4000 de persoane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centrul municipal de vaccinare din Chișinău este primul și unicul de felul acesta cu o capacitate de imunizare zilnică de circa 1200 de persoane. Până la ziua de astăzi, în centru au fost vaccinate peste 4000 de persoane, în limita stocului disponibil de vaccinuri, a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban.

Potrivit edilului, au fost vaccinate prioritar cadrele didactice, apoi angajații Parcului Urban de Autobuze și Troleibuze.

Săptămâna trecută, specialiștii au întocmit o listă prioritară cu persoanele care vor fi programate pentru vaccinare pentru etapa a treia de imunizare. Această listă va fi făcută publică și pusă în aplicare.

În prezent are loc imunizarea și în cele 19 puncte de vaccinare din municipiu în cadrul centrelor medicilor de familie.

În săptămâna 19-25 aprilie se va finaliza vaccinarea cadrelor didactice din instituțiile școlare și preșcolare, centrele de educație extrașcolară, liceele de artă, sport etc., inclusiv din cele private.

Va continua și vaccinarea taxatorilor și șoferilor din transportul public.

Instituțiile de învățământ universitar vor putea remite listele cu solicitarea de vaccinare către Direcția Asistență Socială și Sănătate pentru coordonare și ulterioara programare pentru imunizare.

Va demara procesul de vaccinare și în Centrele de Sănătate din suburbiile mun. Chișinău.

Procesul de vaccinare va fi organizat și în zilele de sâmbătă și duminică, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor.

Ion Ceban a mai menționat despre faptul că autoritățile centrale că vor lansa în curând platforma online de înregistrare a persoanelor care doresc să se vaccineze.

loading...

Comments are closed.