Social

La Cernăuți, Prutul și-a ieșit din albie și a inundat mai multe localităţi. Zeci de persoane au fost evacuate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit ultimelor informaţii, din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut asupra regiunii Cernăuţi în cursul nopţii de 23 spre 24 iunie, Prutul şi-a ieşit din albie, fiind inundate mai multe localităţi, precum şi evacuate 101 de persoane, dintre care 27 copii. De asemenea, au avut de suferit câteva magazine din piaţa „Kalinivksa”, 8 localităţi au rămas fără alimentare cu gaz, iar 17 – fără curent electric. Mai multe drumuri şi poduri au fost ruinate.

După cum comunică ARS Cernăuţi, din cauza ploilor abundente au fost inundate 18 localităţil, 425 de case şi 258 de beciuri. În plus, au fost distruse 1,3 ha de terenuri agricole, 0,38 kilometri de drum şi 4 poduri. După cum s-a anunţat, 8 localităţi din raioanele Kiţmani şi Vijniţa au rămas fără alimentare cu gaz natural, iar alte 6 localităţi din raionul Putila şi Vijniţa au rămas blocate, drumul de acces fiind distrus.

În cursul dimineţii, în 3 localităţi au fost deja lichidate consecinţele inundaţiilor, în timp ce 15 se află încă în pericol. Potrivit dispoziţiei autorităţilor localre, situaţia a fost luată sub control de către echipajele serviciului de urgenţă, fiind monitorizată 24 din 24 de ore. De asemenea, a fost asigurată transportarea persoanelor din zonele de risc cu ajutorul autobuzelor şcolare, precum şi creată o linie feribinte pentru apeluri de urgenţă.

Sursa: bucpress.eu

Citește și: VIDEO // Inundații de proporții în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. Apa îneacă ulițele localității

loading...

Comments are closed.