Alte știri

La Chișinău ia startul Festivalul Filmului Francofon! Când și unde puteți să savurați un film francez de calitate?

Pinterest LinkedIn Tumblr

11 filme franceze şi co-producţii internaţionale vor fi proiectate pe parcursul săptămânii curente  la Chişinău şi la Tiraspol în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Filmului Francofon, care a început ieri la Centrul Cultural ”Odeon” din capitală și se va desfășura până la 25 martie.

Potrivit directorului adjunct al Alianței Franceze din Moldova, Adrian Cibotaru, majoritatea sunt producții recente, unele ecranizate în premieră anul trecut la Festivalul de Film de la Cannes, dar sunt şi filme clasice din anii 60. ”Sunt pelicule noi care nu au fost niciodată difuzate nici în sălile de cinema din R. Moldova şi nici chiar pe micile ecrane. Avem de această dată o cu totul altfel de abordare, cu noi filme care vor bucura, sperăm, publicul spectator”, a precizat Adrian Cibotaru, citat de moldpres.

Astfel, miercuri, ora 18.00,  la Centrul Cultural ”Odeon” va fi proiectat filmul ”Lumina dinăuntru”,  despre o actriță din Paris, o mamă divorțată care se află în căutarea unei iubiri adevărate, iar la 20.00 –  filmul ”Amant dublu”. Cea de-a doua peliculă  are în centrul acțiunii o tânără  instabilă și depresivă, care se îndrăgostește de psihoterapeutul ei. Relația merge un timp, până când, la un moment dat, ea descoperă că partenerul îi ascunde ceva.

Joi, la 18.00, spectatorii vor putea viziona filmul ”Umbrelele din Cherbourg” și la 20.00 –  ”Pierrot nebunul”, iar  vineri – filmele ”Redutabil” și ”Dalida”.  Tot vineri,  două pelicule – ”Jappeloup” și ”Umbrelele din Cherbourg” – vor fi proiectate la Tiraspol. Sâmbătă, la Centrul Cultural ”Odeon” vor rula filmele  ”Tamara” și ”Oameni și păsări” (20.00) și duminică – filmele ”Aya din Yop” (15.00)  și ”Jappeloup” (18.00).

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Filmului Francofon este organizată de Alianța Franceză în R. Moldova  cu susținerea Ambasadei Republicii Franceze la Chișinău, Institutului Francez și a canalului TV5Monde.

loading...

Comments are closed.