Politic

(live) La Chișinău începe conferința interparlamentară „Georgia, Ucraina și Moldova: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, la Chișinău, va avea loc astăzi Conferința interparlamentară „Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”. Reprezentanţii celor trei ţări urmează să semneze declarația comună privind securitatea regională și perspectivele de integrare europeană a celor trei țări.

Conferința interparlamentară „Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate” începe la ora 09:30, informează deschide.

Anterior, președintele Parlamentului R. Moldova, Andrian Candu, a anunțat că în cadrul conferinței se va discuta despre acțiunile comune de combatere a provocărilor de securitate regională, despre modalitățile de abordare a problemelor din domeniul apărării și infrastructurii energetice și despre aprofundarea proceselor de integrare europeană.

În primul rând, vom discuta situația actuală din regiune, vom prezenta modalități de rezolvare a problemelor existente pentru continuarea sincronizării acțiunilor statelor din regiune, în special între Moldova, Georgia și Ucraina, pentru a face față provocărilor de securitate regională. Vom discuta, de asemenea, problemele de apărare, implementarea proiectelor legate de dezvoltarea infrastructurii energetice, implementarea reformelor și aprofundarea proceselor de integrare europeană a țărilor noastre „, a comunicat Andrian Candu într-un interviu acordat acum o săptămână presei ucrainenene.

loading...

Comments are closed.