Alte știri

La Chișinău s-a desfășurat Gala Educației Incluzive

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu, a participat ieri, 10 decembrie, la Gala Educației Incluzive. Evenimentul a fost organizat de către Alianța ONG-urilor Active în domeniul Protecției Sociale, Copilului și Familiei, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul Conferinței anuale în domeniul educației incluzive, care în acest an se desfășoară cu genericul „Implementarea educației incluzive în Republica Moldova – o decadă de provocări și viziunea pentru noi realizări”.

Secretarul de stat Natalia Grîu a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru suportul acordat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în asigurarea dreptului la educație de calitate tuturor copiilor în contextul pandemiei COVID-19. „Evenimentul de astăzi reprezintă un angajament al nostru al tuturor de a contribui la racordarea cadrului legal şi instituțional de protecție a copilului şi familiei la politicile internaționale, în vederea asigurării echității sociale şi accesului la studii de calitate, precum și la crearea unui mediu educațional prietenos și incluziv pentru fiecare copil.”.

În cadrul Galei au fost premiate instituțiile de învățământ care au avut o contribuție substanțială și de durată în dezvoltarea și promovarea educației incluzive. Trofeul „Alexandra Grajdian” pentru CURAJ ȘI INOVAȚIE în promovarea educației incluzive a fost acordat IP „Gimnaziul Oxentea din r-nul Dubăsari.

Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu APSCF, au mai acordat 6 mențiuni și premii pentru promovarea educației incluzive următoarelor instituții de învățământ: Creșa-grădiniță „Poienița”, s. Malcoci, r-nul Ialoveni; Gimnaziul Filipeni, r-nul Leova; Instituția de Educație Timpurie nr.1 „spiriduș”, or. Bălți; Gimnaziul „Anton Crihan”, or. Sîngerei; Liceul Teoretic „Gheorghe Palade”, s. Puhoi, r-nul Ialoveni și Liceul teoretic „George Coșbuc”, or. Băți”.

Citește și: Ministerul Finanțelor va aloca 287 mii lei pentru asigurarea cu spațiu locativ a 6 persoane

loading...

Comments are closed.