La Chișinău s-a desfășurat o ședință pentru a stabili obiectivele de promovare a dezvoltării durabile şi economiei verzi în țara noastră pentru anul 2021

Grupul de lucru interministerial pentru promovarea dezvoltării durabile şi economiei verzi în țara noastră s-a reunit, online, într-o ședință anuală pentru a discuta obiectivele pentru anul 2021.

În cadrul evenimentului au fost evidențiate componentele-cheie dedicate promovării valorilor dezvoltării economice în armonie cu mediul, integrării principiilor verzi în toate sectoarele, eficientizării utilizării resurselor şi aplicarea principiilor economiei circulare.

Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin ANDROS, co-președinte al Grupului de lucru, a transmis un mesaj de felicitare partenerilor care au pus bazele promovării economiei verzi în Republica Moldova, în contextul împlinirii a cinci ani de activitate a Grupului de lucru.

„Consolidarea dialogului intersectorial și realizarea activităților conexe pe dimensiunile de responsabilitate a fiecărei instituții au fost posibile datorită colegilor și partenerilor care au demonstrat atitudine proactivă și au livrat rezultate tangibile în termenele stabilite. Cele patru obiective ale proiectului EU4Environment sunt complexe și mizăm că va fi asigurată o colaborare eficientă și sinergie maximă, atât între partenerii de implementare, cât și între toți actorii locali implicați (ministere, organizații, sectorul asociativ, mediul academic și de afaceri). În anul curent va fi implementat Rezultatul 4 al EU4Environment – privind managementul ariilor protejate, pădurilor și serviciile de ecosistem. Pentru Republica Moldova această fază a proiectului este mult așteptată și binevenită – noi contăm pe suportul și experiența Băncii Mondiale, acumulată în proiectele precedente în domeniu, în vederea consolidării protecției și dezvoltarea ariilor protejate, inclusiv în context transfrontalier cu România și Ucraina, gestionarea eficientă a pădurilor și trasabilitatea masei lemnoase, utilizarea serviciilor de ecosistem în beneficiul societății și dezvoltării social-economice în armonie cu mediul”, a menționat Dorin ANDROS.

În cadrul ședinței, s-a discutat și despre acțiunile de pregătire pentru Săptămâna Verde Europeană (EU Green Week 2021), precum și pentru informarea partenerilor de implementare despre posibilitățile și necesitățile de implementare a EU4Environment în țara noastră.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ai partenerilor de implementare – OECD, UNECE, UNEP, UNIDO, Banca Mondială, exponenți ai agențiilor guvernamentale, mediului academic, asociațiilor obștești etc.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share